На Запоріжжі вирішують проблему з дефіцитом палива

На Запоріжжі вирішують проблему з дефіцитом палива.

На Запоріжжі вирішують проблему з дефіцитом палива. Фото: depositphotos.com

Події
06 травня 2022 12:05

Ситуацію з дефіцитом палива у Запорізькій області мають вирішити за кілька тижнів.

Про це повідомив сьогодні голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. За його словами, на деяких територіях нашого регіону діють деякі обмеження щодо купівлі палива. Проте такої кількості не вистачає для повноцінного забезпечення потреб та функціонування установ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Старух також повідомив, що пальним насамперед необхідно забезпечувати ЗСУ, тероборону, поліцію, "швидку", рятувальників, комунальні служби, транспортників та всіх, хто безпосередньо залучений на захист держави та допомоги людям.

У свою чергу, керівник ЗОВА підкреслив, що обласна влада тримає це питання на контролі. Додав, що незабаром поставки мають бути відновлені. А людей з особистим автотранспортом просять у воєнний час відповідально ставитись до кількості придбання пального.

Крім того, в Україні вже відпрацьовується модель налагодження логістики доставки палива для покриття дефіциту. Але це залежить не лише від рішень держави, а й від рішень самих постачальників. Але треба бути готовими, що ціна на деякі види пального буде на рівні із сусідніми країнами.

Поки проблему з дефіцитом палива не вирішать, людей просять відповідально ставиться до використання пального, щоби не створювати ажіотаж на заправках.

Уточнимо, що для прикладу у Польщі літр 95-го бензину коштує близько 1,4 євро (це майже 50 гривень).

Тепер машини, що везуть бензин, газ і дизель, насамперед проходитимуть блок-пости, а ще можуть рухатись по області навіть у комендантську годину.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах