Запорожці, які безкоштовно дали притулок переселенцям, зможуть отримати компенсацію

Запорожці, які безкоштовно дали притулок переселенцям, зможуть отримати компенсацію.

Запорожці, які безкоштовно дали притулок переселенцям, зможуть отримати компенсацію. Фото: gsminfo.com.ua

Події
15 квiтня 2022 14:48

Жителі Запоріжжя, які безплатно прийняли у себе вимушених переселенців, можуть отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги. За кожну поселену людину незалежно від віку передбачено 450 гривень на місяць.

Як повідомили у прес-службі Запорізької міськради, запорожцям, які дали притулок у себе переселенцям, компенсуватимуть витрати на комуналку. Для цього власники житла повинні звернутися до центру надання адмінпослуг, надавши паспорт та документ, що засвідчує право власності на об'єкт нерухомості. Далі центри адмінпослуг передають документи управління соціального захисту населення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Власник, який звертається до будь-якого зручного територіального підрозділу центру надання адмінпослуг, надає документи, що засвідчують його особу та право власності на житло, копії довідок про взяття на облік усередині переміщених осіб, яких він уже поселив, та копії документів, що засвідчують їх особу. Є випадки, коли заявник є співвласником, а не 100% власником. У такому разі, згідно з рекомендаціями міністерства, потрібна згода та інших співвласників, – розповіла директор міськдепартаменту надання адмінпослуг Наталія Мілая.

Після цього заявнику повідомляють, чи нараховано йому компенсацію. Отримати відшкодування можуть лише власники приватизованого житла. Також не має бути заборгованості за комуналку. Оформлення документів на компенсацію комуналки – нова послуга, яку надають ЦНАПи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах