В окупованій частині Запорізької області не можуть отримати пенсії та соцвиплати

В окупованій частині Запорізької області не можуть отримати пенсії та соцвиплати.

В окупованій частині Запорізької області не можуть отримати пенсії та соцвиплати. Фото: depositphotos.com

Події
06 квiтня 2022 14:19

У Запорізькій області 80% території не забезпечені у повному обсязі пенсійними та соціальними виплатами через війну.

Як повідомила керівниця апарату Запорізької обласної військової адміністрації Зінаїда Бойко, на окупованих територіях нашого регіону виникли проблеми із отриманням пенсій та соцвиплат. Основна проблема – доставити на непідконтрольні території готівку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До того ж, на окупованих територіях не всі банки мають можливість повноцінно працювати і виплачувати людям пенсії. З деякими громадами досі немає зв'язку та будь-якої комунікації.

- Поки що немає проблем із 12 громадами. Там є 100% можливість виплатити пенсію. Але в нас лише 67 ОТГ, тобто лише 20 відсотків територій отримали гроші. Тому сьогодні у нас справді є проблеми. І ми говоримо, що 80% територій не забезпечені у повному обсязі пенсійними та соціальними виплатами. У цій ситуації має бути комунікація з головами РДА, бо саме вони матимуть змогу скоординувати роботу з транспортом. Вони мають інформацію, коли машина відправляється на їхню територію, і другий момент – вони мають інформацію про те, з ким на території можна підтримувати контакт. Шляхи мають бути чітко відпрацьовані, – заявила Бойко.

У свою чергу начальниця ГУ Пенсійного фонду у Запорізькій області Світлана Жмурко наголосила, що управління вчасно фінансує установи, які нараховують пенсії. За її словами, березневі виплати та пенсії були перераховані і відділенням банків та Укрпошті.

- До 12 березня ми профінансували усі пенсії. На свої рахунки пенсіонери отримали виплати, зокрема гроші розносять листоноші. Що стосується квітневих пенсій, то сьогодні з 1 квітня ми вже розпочали фінансування та перерахували 384,4 мільйона гривень і закрили по 6 число пошту, банки по 4 число. І сьогодні ми вже закриваємо пенсії військовослужбовцям, – додала Жмурко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах