Як написати магістерську на «відмінно»: поради тих, хто вже здав

Як написати магістерську на «відмінно»: поради тих, хто вже здав - фото

Як написати магістерську на «відмінно»: поради тих, хто вже здав - фото

Суспільство
31 травня 2023 13:12

Перше, про що варто замислитись студенту, що буде захищати магістерську роботу – це “мінідисертація”, саме тому її потрібно готувати заздалегідь і писати як наукову працю, а не розширений реферат чи курсову. Магістерська робота – це вже інший рівень підготовки і фактично інший академічний ступінь, прямий шлях до світу науки. Здобуття такого рівня пов'язано з обов'язковим захистом магістерської роботи, а відповідно – її написанням і підготовкою.

Спеціалісти, що залучені до співпраці зі студентами завдяки сервісу “Курсовичок”  https://www.zakazat-kursovik.kiev.ua/uk/magisterska/ допоможуть якісно підготувати та написати, а також відкоригувати за потреби, магістерську роботу будь-якого напрямку та спеціалізації. Написання робіт та їх наповнення буде кваліфікованим, а захист – максимально простим і доступним для студента. Всі запропоновані тексти магістерських робіт ґрунтуються на останніх наукових дослідженнях у напрямку, а також на роботах, що дозволяють досягти необхідного рівня, демонструючи обізнаність із предметом та якість підготовки до початку наукової або викладацької кар'єри.

Що необхідно, щоб написати якісну магістерську: уникаємо типових помилок

Перше, на що звертають увагу студенти – обсяг магістерської роботи, який у більшості вишів має складати приблизно 60-80 сторінок. відповідно студенти намагаються набрати дуже розлогі і дуже нечіткі за змістом тексти, де забагато теорії і мало власних досліджень. Цього не варто робити з багатьох причин. і найголовніша – захист такої роботи буде проблематичним. Не виключено, що роботу або взагалі не допустять до захисту, або вона буде потребувати значного доопрацювання. Викладачі ставляться до магістрантів набагато вимогливіше, адже потенційно кожен, хто матиме магістерський диплом є фахівцем який може викладати дисципліну або бути фахівцем на високій керівній і відповідальній посаді, де треба ухвалювати миттєві і складні рішення. Отже, зміст значної за обсягом магістерської роботи має містити:

  • сучасний погляд на проблему, яка є актуальною для розв’язання науковим напрямком в якому спеціалізується фахівець;
  • робота має пропонувати конкретні механізми розв'язання проблеми або структурний аналіз проблеми і пошуки розв’язку, а не лише загальні судження з проблеми;
  • твердження що застосовуються у робіт мають бути обґрунтованими, перевіреними за двома і більше джерелами;
  • пошук теми захисту має відповідати майбутньому спрямуванню досліджень, адже за темою магістерської може бути і захист дисертації доктора філософії, тобто важливо зберігати послідовність пошуків, що підкреслить фаховість і цілеспрямованість, а не лише здобуття ступеня для отримання вищої зарплатні чи посади;
  • тексти магістерської має бути написаний зрозумілою мовою, але без надмірного спрощення, з використанням типової для наукової дисципліни лексики, що має бути складений грамотно і відповідно до норм українського правопису.

Оформлення магістерських робіт і академічна доброчесність: чому це важливо?

З цього питання можемо дати лише узагальнюючі поради. Перше – кожен виш по своєму розуміє правильність оформлення роботи і вимагає обов’язкове дотримання цих вимог. Наприклад, чимало вишів окрім електронної версії, вимагають видрукувати та подати на захист магістерську роботу у паперовому вигляді із завіреними роздруківками фахової незалежної перевірки на антиплагіат. Варто зауважити – відсутність посилань на конкретні джерела, де застосовується формулювання іншого автора – грубе порушення академічної доброчесності. такі випадки можуть призвести до анулювання роботи, тобто зняття її з захисту на будь-якому етапі створення і вимоги або доопрацювати або вимог опрацювати іншу тему.

Крім того, структура самої роботи у загальному вигляді має обов'язково відповідати типовим правилам оформлення науково-дослідних робіт:

  • вступ;
  • основна частина, що поділена на розділи;
  • висновки;
  • список джерел;
  • додатки.

У деяких магістерських роботах може буде потрібним спеціальний розділ з розрахунками, які виносяться з основного тексту для спрощення сприйняття тексту та не загромадження його технічною інформацією. Невідповідність методичним рекомендаціям вишу може стати теж підставою для необхідності доопрацювання або перероблення магістерської роботи.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах