"Мрія", Патрон та "Русский корабль": підбірка найпатріотичніших муралів у Запоріжжі

"Мрія", Патрон та "Русский корабль": підбірка найпатріотичніших муралів у Запоріжжі - фото

"Мрія", Патрон та "Русский корабль": підбірка найпатріотичніших муралів у Запоріжжі - фото

Дозвілля та їжа
04 липня 2022 19:04

Під час війни Запоріжжя почали прикрашати крутими патріотичними муралами. Особливу популярність здобули «Мрія», «Патрон» та «Руський корабль, іди…» у Хортицьклму районі, а також бойовий голуб в центрі. Vgorode зібрав їх в одному огляді.

Перші три мурали намалювали талановиті Денис Антюхов та Ганна Соловйова. На трьох роботах митці не зупиняються – плануються ще патріотичні малюнки. А "бойового голуба" у життя втілив Денис Ліптон.

Адреси, де знаходяться ці мурали, ми не публікуємо у цілях безпеки.

"Мрія"

Мурал з Мрією у Запоріжжі -Мурал з Мрією у Запоріжжі - фото: Vgorode.ua

Одна з найболючиших втрат у результаті нападу Росії на Україну – знищення "Мрії". Цей літак був надбанням нашої країни і його втрата довела тисячі українців до сліз. 

27 лютого в аеропорті Гостомеля російська армія знищила найбільший вантажний літак "Мрія" – ворожий снаряд потрапив в ангар, і Ан-225 згорів. На жаль, відновити літак-символ вже неможливо. Але Володимир Зеленський обіцяв збудувати нову "Мрію". Вартість робіт оцінили приблизно у 800 тисяч доларів. Згдом голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що проект будівництва нового літака «Мрія» вже працює. Допомогти цьому пообіцяв британський мільярдер, засновник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон. Нова "Мрія" буде оновленою версією на базі сучасного цифрового обладнання.

А поки оновлена "Мрія" буде будуватися, запоріжці та гості міста можуть побачити та сфотографуватися з намальованою.

 "Русскій воєнний корабль"

Мурал з маркою у Запоріжжі -Мурал з маркою у Запоріжжі - фото: Vgorode.ua

На Бабурці є також мурал із зображенням поштової марки "Руський воєнний корабель... ВСЬО!". Це зображення стало дуже популярним після запуску нової серії марок, яку зробили на 40-й день після затоплення російського крейсеру "Москва". Ці марки розкуповували за лічені хвилини. Багато хто замовляв з цим зображенням майки, футболки, магнитики, худі. А у Запоріжжі дивитися на цей малюнок можна у великому розмірі – у дворі житлових будинків.

Патрон

Мурал з Патроном у Запоріжжі -Мурал з Патроном у Запоріжжі - фото: Vgorode.ua

Ще один мурал у Хортицькому районі присвячений псу Патрону. Він став талісманом чернігівських піротехніків –  дворічна собака супроводжує їх всюди. Пес допомагає знаходити вибухонебезпечні предмети. За відмінну роботу Патрона навіть нагородив Володимир Зеленський. Нагороду отримав його власник, котрий до речі теж удостоєний ордену "За мужність" 3-го ступеня. 

Бойовий голуб

Стріт-арт з бойовим голубом у Запоріжжі -Стріт-арт з бойовим голубом у Запоріжжі - фото: facebook.com/vitaliy.lysenko.94

У центральній частині міста на будинку несподівано з'явився новий стріт-арт об'єкт – бойовий голуб. Його намалював митець Денис Липтон на куті будинку, где раніше були негарні надписи. Попереджуючи нарікання деяких українців хочемо уточнити, що цей будинок не має охоронного статусу і не є пам'яткою. 

- Історичні будинки, внесені до реєстру пам'яток архітектури та містобудування, мають безперечно підтримуватися у первісному вигляді. Даний будинок таким не є та не має жодного охоронного статусу, тож ні одна пам'ятка в районі не постраждала. Вуличне мистецтво – це не знесення чи перебудова архітектурної спадщини, тож нікому до цього не потрібний облізлий кут п'ятиповерхівки тимчасово послугує своєрідним полотном до моменту проведення його комплексного капітального ремонту, – написав голова Вознесенівського району Віталій Лисенко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах