"Емоції — незрівнянні": у Запоріжжі 35 дітей з інвалідністю відвідали баскетбольний матч в рамках програми "Так, я можу!"

"Емоції — незрівнянні": у Запоріжжі 35 дітей з інвалідністю відвідали баскетбольний матч в рамках програми "Так, я можу!"

"Емоції — незрівнянні": у Запоріжжі 35 дітей з інвалідністю відвідали баскетбольний матч в рамках програми "Так, я можу!"

События
19 января 2022 10:36

Учасники благодійної програми "Так, я можу!", ініційованої Міжнародним благодійним фондом Parimatch Foundation відвідали баскетбольний матч української Суперліги між командами "Запоріжжя" та "Миколаїв", що відбувся цими вихідними в Запоріжжі. Після напруженої гри, в якій перемогли господарі майданчика, на юних спортсменів додатково чекала мотиваційна зустріч із зірковими кумирами.

Баскетбольна команда "Запоріжжя" підтримує соціальні ініціативи та благодійні програми Parimatch Foundation. Керівництво "Запоріжжя" радо надали можливість відвідати матч дітям та підліткам, які мають спортивні захоплення. Загалом до заходу долучилися 35 дітей та їхні батьки. За словами директора клубу, подібні зустрічі вже стали традицією для гравців, адже в такий спосіб спортсмени надихають та мотивують підлітків займатися спортом та вірити у власні сили.

"Спортсмени – найбільш соціально активні люди, які просувають спортивний спосіб життя. І популяризація спорту – це вкрай важлива складова нашої роботи, тому ми повністю поділяємо цінності Parimatch Foundation. Діти – це наше майбутнє, а баскетбол допомагає їм відчути командний дух та навчитися взаємодіяти з однолітками", – розповів директор БК "Запоріжжя" Віктор Стельмаков.

Зустріч із гравцями відбулася в неформальній обстановці, завдяки якій учасники програми "Так, я можу!" змогли вільно поспілкуватися з кумирами, зробити пам’ятні фото та взяти автографи. За словами батьків юних спортсменів, для частини дітей цей похід на гру став першим у житті.

"У мого сина Тимура очі просто палали від захоплення. Він вперше був на баскетболі, уважно слідкував за кожною хвилиною матчу, а після гри і сам захотів займатися цим видом спорту. Він уже грає у футбол, а з 2021 року тренується в межах програми "Так, я можу!". Впевнений, після цієї гри до нього прийшло повне розуміння, навіщо відвідувати тренування. Можливо, це стане його майбутньою професією", – поділився Костянтин Квас, батько 6-річного Тимура.

Задоволення від гри отримали не лише діти, а й батьки. За словами Олега Гречка, який прийшов на матч із дітьми, завдяки подібним заходам діти не лише отримують нові враження та емоції, а й знаходять нових друзів та соціалізуються.

"Мої діти беруть участь у програмі фонду з минулого року. Баскетбол – це в нас уперше, і, зізнаюсь, враження неймовірні. Навіть ми, батьки, отримали колосальне задоволення від гри. Матч був напруженим, усі разом уважно слідкували за командами. Звісно, для дітей було важливо побачити, що команда, за яку вони вболівали, – перемогла. Для наших дітей гравці "Запоріжжя" – справжні герої. Думаю, це дуже важлива ініціатива, наші емоції та відчуття складно з чимось порівняти. А ще діти знаходять нових друзів, спілкуються, разом переживають ці моменти радості та захоплення", – розповів батько, діти якого беруть участь у програмі "Так, я можу!".

Зазначимо, що спільні походи на спортивні матчі – традиція Parimatch Foundation. Фонд регулярно влаштовує зустрічі з професійними спортсменами для вихованців програми. Адже завдяки спілкуванню з кумирами діти з інвалідністю починають вірити у власні сили та робити все, аби здобувати перемоги в спорті та поза ним. Натомість для батьків, подібні заходи надають можливість розширити ком’юніті, знайти підтримку та поділитися успіхом та першими досягненнями своїх дітей, для яких найменший результат – перший гол чи кидок м'яча – це вже перемога!

Довідка про програму міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation:

"Так, я можу!" – програма, спрямована на підтримку дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами шляхом залучення їх до спорту. Вісім вихованців програми стали членами національних збірних команд. Протягом 2019-2021 років Фонд запровадив річні щомісячні стипендії для юних спортсменів з інвалідністю з різних регіонів України.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях