Освещение в Запорожье работает в "нормальном режиме"

Вместе мы сможем зажечь фонари в городе.

Вместе мы сможем зажечь фонари в городе.

События
20 января 2012 17:32

"Запорожгорсвет" прислал первый ответ по поводу проблемных темных улиц Запорожья, список которых мы не так давно публиковали. Читатели "В городе" кромешным мраком на улицах города не довольны, а вот в "Запорожгорсвете" уверяют, что освещение находится в "технически исправном состоянии".

В районе КПУ наружное освещение находится в технически исправном состоянии и работает в нормальном режиме, отметили в горсвете, говорится в ответе "Запорожгорсвета"

Освещение по улице Заводской на участке от улицы Лермонтова до Волгоградской также работает в нормальном режиме. А вот на участке от улицы Волгоградской до улицы Диагональной освещение не построено.

Освещение по улице Победы и улице Добролюбова на всем их протяжении находится в рабочем состоянии.

Наружное освещение площади Фестивальной и бульвара Центрального находится в исправном состоянии и работает в нормальном режиме.

Освещение в Запорожье работает в "нормальном режиме" фото

Ответ от "Запорожгорсвета".


 

Несколько обнадежили нас ответы другой инстанции, в адрес которой мы потрудились направить жалобы читателей. В Управлении коммунального хозяйства и дорожного строительства Запорожья заверили, что улучшение освещения улиц есть в планах, были бы деньги.

Приводим полностью и без изменений текст, присланный нам Управлением коммунального хозяйства и дорожного строительства:

На запит від 21.12.2011 № 59 щодо звернення мешканців міста з питання ремонту доріг та недостатнього зовнішнього освітлення, управління комунального господарства та дорожнього  будівництва повідомляє.

Всього по місту в 2011 році необхідно було виконати ремонт доріг на площі 1551,215 тис.м?, орієнтовна вартість робіт  161,3 млн. грн.

На ремонт доріг з міського бюджету у 2011 році виділено 19,3 млн. грн., що вкрай недостатньо (близько 12% від фактичної потреби) для проведення ремонту міських доріг у необхідному обсязі.

Питання ремонту доріг по вул. Жуковського, Добролюбова, Перемоги буде враховано при формуванні планів ремонту міських доріг на 2012 рік, в межах виділеного фінансування.

Мережі зовнішнього освітлення на площі Фестивальній та по бул.Центральному на даний час знаходяться у технічно - справному стані і функціонують у нормальному робочому режимі. Однак, Планом генеральної забудови міста Запоріжжя передбачено повну реконструкцію пл. Фестивальної, у т. ч. і реконструкцію мереж зовнішнього освітлення.

Мережі зовнішнього освітлення уздовж вул. Жуковського на ділянках від вул.Комунарівської до вул. Чекістів,  від вул. Залізничної до вул. Жовтневої, а також в районі вищого учбового закладу  між вулицями Червоногвардійською та  Грязнова,  знаходяться в робочому стані і працюють в нормальному режимі.

Зовнішнє освітлення частини вул. Жуковського (від вул. Жовтневої до вул.Чекістів.) не побудовано. Будівництво мереж зовнішнього освітлення  виконується на підставі проектно-кошторисної документації і фінансується з бюджету розвитку міста Запоріжжя.

Перелік об’єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку  міста у 2012 році, вже сформовано згідно з Порядком, затвердженим рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.09.2011 №399.   

Порушене питання можливо розглянути при наявності проектно-кошторисної документації на зазначений об’єкт та виділених у необхідному обсязі фінансових коштів на ці цілі з міського бюджету.

Мережі зовнішнього освітлення на протязі всієї вул. Перемоги та всієї вул. Добролюбова  знаходяться у технічно - справному стані і функціонують у нормальному робочому режимі.

Зовнішнє освітлення по вул. Заводській на ділянці від вул. Лермонтова (в районі Цирку) до вул. Волгоградської також знаходиться у технічно - справному стані і працює у робочому режимі. На ділянці вул. Заводської від вул. Волгоградської до вул. Діагональної мережі зовнішнього освітлення не побудовані.

 

Начальник управління                                                              О.І.Василенко      

                                                                                                                                      

Дорогие читатели, рассказать о самых темных улицах, по которым вам приходилось ходить в Запорожье, вы можете, прислав письмо по адресу vgorode.zap@gmail.com

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях