Запорожские депутаты заговорили о "гражданской войне"

Сальвадор Дали "Предчувствие гражданской войны"

Сальвадор Дали "Предчувствие гражданской войны"

События
22 января 2014 19:10

В заявлении сказано:
"Виражаючи інтереси жителів Запорізької області - наших виборців, висловлюємо обурення та глибоку стурбованість у зв'язку з ескалацією громадської напруженості і тривалого протистояння на Євромайдані у Києві, яке з мирної акції переросло у силовий конфлікт та призвело до людських жертв.
Ми чітко розуміємо, що екстремізм, насильство, масові заворушення, погроми і підпали ставлять країну на межу громадянської війни, розколу держави і нічим не обґрунтованого кровопролиття.
Учасники зборів повністю поділяють позицію і стурбованість Президента України Віктора Федоровича Януковича, висловлені ним у зверненні до Українського народу 20 січня поточного року.
Тому ми вважаємо, що лише шлях мирного врегулювання громадянського конфлікту є єдиним можливим і вірним способом врятувати країну від хаосу, подальшого кровопролиття та людських жертв, а у кінцевому рахунку - забезпечити збереження державності.
Вимагаємо від правоохоронних органів вжити всіх законних заходів з негайного встановлення правопорядку, захисту прав та інтересів мирних громадян від дій радикально налаштованих екстремістів.
Вимагаємо від політиканів, які роздмухують полум'я заколоту та підштовхують країну до громадянської війни, припинити ці небезпечні для країни та суспільства політичні ігри, що набули неконтрольованого характеру.
В свою чергу запоріжці підтримують Президента України Віктора Федоровича Януковича та Уряд у їх діях щодо збереження цілісності країни, захисту конституційного строю та прагненні встановити мир та порядок в країні".
Из 409 депутатов, 408 проголосовали за принятие данного заявления, один -  против.
При этом, как сообщает пресс-служба областного совета, глава фракции Партии регионов в облсовете Виктор Грозовский назвал события на улице Грушевского "настоящим фашистским мятежом", а глава фракции КПУ Виктор Холодный заявил, что "экстремистски настроенные бунтовщики их (законы - ред.) не соблюдают. Будь такая ситуация в странах Европы или США, к демонстрантам были бы применены жесткие меры. В Украине пора навести порядок". В свою очередь,  бютовец Федор Турченко предложил собравшимся сесть за стол переговоров.
К слову, в советах всех уровней Запорожской области преобладают депутаты от Партии регионов.
Отметим, что анонс сегодняшнего собрания депутатов на официальных сайтах облсовета и облгосадминистрации не размещался.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Заявление Global Media Holding в связи со страйком Интернет-СМИ в Запорожье

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях