"Долоньці щастя" - 20 років: МакДональдз запустив ювілейну благодійну кампанію

"Долоньці щастя" - 20 років: МакДональдз запустив ювілейну благодійну кампанію  - фото

"Долоньці щастя" - 20 років: МакДональдз запустив ювілейну благодійну кампанію - фото

Общество
28 августа 2021 09:45

Цьогоріч долучитися до легендарної благодійної програми МакДональдз в Україні можна буде з 27 серпня до 30 вересня 2021 року. Зібрані кошти підуть на підтримку Сімейних кімнат, які облаштовує й утримує “Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні”, щоб батьки мали змогу бути поруч із дітьми під час довготривалого лікування.

Жовто-біла паперова долонька, благодійний символ компанії МакДональдз, який раз на рік можна придбати в ресторанах мережі, цього року відзначає свій ювілей — 20 років. Останні п’ять із них компанія допомагає збирати кошти для “Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні”, благодійної  організації, яка створює та підтримує програми, що безпосередньо покращують здоров’я та благополуччя дітей.

"Долоньці щастя" - 20 років: МакДональдз запустив ювілейну благодійну кампанію фото 1"Долоньці щастя" - 20 років: МакДональдз запустив ювілейну благодійну кампанію фото 1

Спільна мета МакДональдз і Фундації – відкриття й утримання Сімейних кімнат у найбільших державних дитячих лікарнях. Сімейні кімнати Рональда МакДональда дають змогу рідним бути поруч з маленькими пацієнтами й доглядати та підтримувати їх. У цих кімнатах батьки й родичі дитини можуть перепочити, поспілкуватися і погратися з малюком, задовольнити свої базові потреби в гігієні, сні чи харчуванні, — майже як вдома. Перебування для рідних безкоштовне. Наразі Сімейні кімнати є у 5 дитячих лікарнях у Києві, Львові, Сумах, Харкові та Вінниці. За п’ять років ці кімнати безкоштовно відвідали більше 70  тисяч разів — батьки, сестрички і братики, бабусі та дідусі маленьких пацієнтів.

Цього року допомогти родинам бути поруч можна з 27 серпня до 30 вересня. Спеціально для “Долоньки щастя” МакДональдз підготував серію фірмових сувенірів на вибір. Серед них традиційно  — паперова долонька. А ще  — брендований блокнот із переробленої сировини; наліпки з написами; металеві значки для одягу у вигляді стаканчика кави, Хепі Міл, Біг Мак або долоньки; тематичний брелок для ключів; шкарпетки у фірмових кольорах МакДональдз, а також донат у вигляді серця. Усе це вже можна придбати у будь-якому ресторані МакДональдз — на касі чи у терміналах, на МакДрайв, через експрес-вікно або сервіс доставки, додавши обраний сувенір до замовлення.

"Долоньці щастя" - 20 років: МакДональдз запустив ювілейну благодійну кампанію фото 2 1"Долоньці щастя" - 20 років: МакДональдз запустив ювілейну благодійну кампанію фото 2

МакДональдз — партнер-засновник і найбільший корпоративний благодійник “Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні”. За час співпраці МакДональдз передав Фундації в Україні 46 млн гривень, а щороку під час дії програми “Долонька щастя” додає свій внесок до зібраної суми у ресторанах. У 2020 році завдяки “Долоньці” благодійні внески на користь Фундації склали рекордні 9,6 млн грн, об’єднавши зусилля понад 20 мільйонів українців. А до підтримки “Долоньки щастя” у різні роки приєдналося багато відомих українців: гурти Kazka і Onuka, співаки Dzidzio і Світлана Тарабарова, блогери Майкл Щур, Олександр Педан і Олексій Дурнєв, телеведучі, Марічка Падалко, Лілія Ребрик, Анатолій Анатоліч та інші.

Інформацію про збирання коштів та остаточну суму благодійного внеску на користь Фундації оприлюднять після завершення програми на mcdonalds.ua.


Про МакДональдз в Україні

МакДональдз в Україні — лідер серед ресторанів швидкого обслуговування. Перший заклад відкрито 24 травня 1997 р. в Києві. Компанія налічує 103 ресторани у 23 містах України. Компанія щорічно входить до переліку 100 найбільших платників податків в Україні, а також до переліку найкращих роботодавців. МакДональдз в Україні — партнер-засновник і найбільший корпоративний партнер «Фундації Дім Рональда МакДональда» в Україні.

Додаткову інформацію ви знайдете на офіційній сторінці mcdonalds.ua, а останні новини — у наших соціальних мережах Facebook та Instagram.

Про “Фундацію Дім Рональда МакДональда в Україні”

“Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні” розпочала роботу 2016 року. Це частина глобальної благодійницької мережі “Фундація Дім Рональда МакДональда”, заснованої 1974 року в США, що працює тепер у 62 країнах світу. Фундація підтримує розвиток сімейно орієнтованої медицини, що передбачає залучення всієї сім’ї до лікування дитини. Перший проєкт Фундації в Україні — створення Сімейних кімнат Рональда МакДональда. Це спеціально облаштоване місце в лікарні, де батьки й родичі дитини-пацієнта можуть перепочити, набратися сил, поспілкуватися й побавитися з дитиною, а також задовольнити свої базові потреби в гігієні, сні чи харчуванні. Докладніше — на rmhc.org.ua.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях