"Громадянська позиція": Реформи потрібно робити всім разом

Новость - События - "Громадянська позиція": Реформи потрібно робити всім разом

Новость - События - "Громадянська позиція": Реформи потрібно робити всім разом

События
22 октября 2014 20:30

За час передвиборчої агітації багато політичних партій та кандидатів мажоритарників запрошували до себе представників ЗМІ. Кожен з них намагався як найяскравіше представити свою програму.

Кожен намагався запевнити, що є кращим вибором для пересічного громадянина України в день виборів.   

Мабуть, найбільш чітко та виразно про свою програму розповіли спікери від "Громадянської позиції" (Анатолія Гриценко), які вже більше місяця знаходяться у передвиборчому турі по містам і селам України.

Віталій Шабунін і Наталія Соколенко  прибули до Запоріжжя 22 жовтня, щоб зустрітися з місцевими журналістами та розповісти свої плани стосовно Верховної Ради, а також про пакет реформ, який допоможе Україні вийти з економічної кризи, та стати поряд з кращими європейськими країнами.

Першою слово взяла Наталія Соколенко. Номер 13 в списку партії "Громадянська позиція", журналістка Наталія Соколенко розповіла, чому вона вирішила йти в політику. З її слів, громадянська позиція кожної людини і суспільства вцілому -  взяти владу під власний контроль. "Влада повинна стати абсолютна прозора з точки зору фінансів. Кожен повинен бачити як вона розпоряджається податками. Як і кого вона призначає використовуючи посади…" - розповіла Наталія.

Екс-голова правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін, який теж є у списках "Громадянської позиції" (Анатолія Гриценка), на питання: Чому ви вважаєте що громадською діяльністю легше займатися у Верховній Раді?" відповів наступне. 

На його погляд, після Революції гідності, за 7 місяців докорінно нічого не змінилось. Зі старої влади – ніхто не потрапив за грати, підприємства "регіоналів" надалі працюють та приносять прибутки своїм господарям. Щоб це зупинити була потрібна політична воля, але вона була відсутня. Потрібен був закон про заочне впровадження, який дозволяє засудити людину яка втекла за кордон, чи інший кримінальній злочин.

 "Ще в березні був написаний антикорупційний закон, який є у всіх нормальних країнах світу. Який визначає незаконне збагачення державного службовця злочином. Але депутати прийняли його тільки 14 жовтня. І то ми їх змусили. Тому парламент, це лише інструмент для громадської діяльності. Там набагато ефективніше тягти ці зміни самому ніж умовляти депутатів це зробити" - відповів Віталій. 

Далі розмову підтримала Наталія Соколенко:  "Хочу додати, що в наступній Верховній Раді буде створена міцна, потужна проєвропейська коаліція, проукраїнська парламентська більшість. Якщо вона проголосить курс на справжнє реформування в Україні, до неї зможе приєднатися і "Громадянська позиція". Ми готові до об’єднання навколо реформ. Бо їх потрыбно робити разом".

Також представники "Громадянської позиції" прокоментували той факт, коли до парламенту йдуть "старі люди", які використовують нові обличчя заради піару.

 "Що стосується "Громадянської позиції" (Анатолія Гриценко), то сама програма носить назву "Безпека. Справедливість. Оновлення". Це ілюструє той факт, що в списку є тільки три чинних народних депутата, одним з яких є Анатолій Гриценко. Всі вони дисципліновано голосували за реформаторські закони. Більш того, це фактично список двох політичних партій – "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка і "Демократичний альянс". Всі люди зовсім молоді, але дуже досвідчені, які пройшли свою історію успіху та історію непідкупу. В "Громадянській позиції" є один воїн - Олександр Кралюк. Він  командир розвідгрупи батальйону "Айдар". Але він в списку нашої партії не тому, що така мода, а тому що він вже багато років є керівником партійної організації "Громадянської позиції" на Волині. 

Всі кандидати нашої партії відкрили свої декларації, де є інформація про їх майно і доходи та автобіографія. Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.grytsenko.com.ua,  - відповіла Наталія Соколенко.

В декількох словах Віталій Шабунін чітко окреслив цілі, які він ставить перед собою в парламенті, та своє ставлення до децентралізації влади.

По перше – це антикорупційне законодавство. "Закони повинні працювати на користь людей";

По друге -  це відповідальність, яка має прізвище. "Ми  збираємося до кінця довести принципи незворотності відповідальності за злочини";

По третє – це втілення закону про суспільне мовлення. ЗМІ не повинні бути підкупними та заангажованими, наприклад Бі-Бі-Сі.

По четверте – це втілення закону про прозорість публічних коштів. 

Також наша партія буде реалізовувати реформи запропоновані реанімаційним пакетом реформ. Це фактично розроблені реформи в 9  ключових секторах суспільства. 

"Сама децентралізація полягає в двох речах: по-перше – це  дати можливість регіонам самостійно розпоряджатися зібраними податками, і по-друге, залишити ці податки на місцях. Контроль за розпорядниками державних коштів на місцях будуть здійснювати контролюючі органи, серед яких будуть вже реформовані СБУ і прокуратура" - резюмував Віталій Шабунін .

Не залишилась без уваги і голова Запорізької обласної партійної організації  політичної партії "Громадянська позиція" Вікторія Артьоменко, яка йде до Верховної Ради в списку партіїї Анатолія Гриценко під 35 номером.

На її думку, на сьогодні "Громадянська позиція" є найбільш прозорою політичною партією. "Я не так давно познайомилась з представниками цієї організації, але я зразу зрозуміла, що це саме та політична сила разом з якою я хочу знаходитися. Працюючи тут я отримую велике задоволення. Я бачу ставлення людей до нашої партії і розумію, що ми на правильному шляху – відповіла керівник обласної організації партії Вікторія Артьоменко.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях